Tabara de vara pentru copii

Este un eveniment anual sponsorizat de firmele Sika și Hoval.

Organizat începând cu anul 2004 şi realizat cu sprijinul voluntarilor cercetaşi din Nicolae Balcescu, proiectul are scopul de a încuraja și recompensa progresul școlar.

Jocuri noi şi provocatoare, distracţie şi disciplină, locuri noi şi copii noi, daruri de la sponsori, mici sarcini de îndeplinit, petrecerea de la sfârşit, grija cu care sunt înconjuraţi de cei mari, toate acestea îi fac să se simtă aşa cum sunt de fapt: copii.

Pentru echipa de organizatori şi voluntari tabăra înseamnă munca susţinută, care începe cu mult înainte de desfăşurarea ei şi continuă până la faza de evaluare.

O zi de muncă în tabără înseamnă 16-17 ore, de la clopoţelul de deşteptare şi până la evaluarea zilei. Felul în care voluntarii îşi oferă contribuţia la organizarea şi desfaşurarea taberei, cu bucurie şi fără rezervă, cu metodă (metoda scout), fără vreo recompensă materială, face din aceasta o experienţă deosebită pentru copii.

Iată câteva din „ evaluările” copiilor: „am învăţat să-mi organizez timpul”, „mi-am făcut prieteni noi pe care îi iubesc şi de care deja mi-e dor”, „ m-am simţit răsfăţat”.


Share this post
admintabara-copii