CE FACEM
Terapie & dezvoltare prin artă
Arta devine un mijloc de exprimare și vindecare, abordând probleme importante și punând la lucru mecanisme cognitive și emoționale prin folosirea creativității.
Scriem cărți - Călimara Castelului
16 copii scriitori și 13 copii desenatori au făcut o călătorie plină de imaginație și creativitate, devenind autorii unei cărți de povești. Împreună cu Mirela Bălan, scriitoare și Mari Bucur, pictoriță, acești copii au dat viață personajelor lor preferate, de la prinți și prințese, la zâne și dragoni și le-au conturat într-un ansamblu de povești impresionante. Prin proiecte precum Călimara castelului, ne propunem să creștem atât nivelul de literație scris-citit al copiilor, cât și încrederea în forțele proprii și în puterea lor de a da viață unor idei creative și de a le exprima.
Ateliere de teatru
Atelierele de teatru dezvoltă imaginația, simțul artistic, creativitatea, curajul, încrederea în sine ale copiilor. În același timp, atelierele de teatru și punerea în scenă a pieselor jucate de copii își propun să schimbe percepțiile, prejudecățile și să-i conecteze pe copii cu comunitatea lor, facilitând prin arta spectacolului acceptarea, incluziunea și comunicarea.
Ateliere de pictură
Atelierele de pictură urmăresc dezvoltarea creativității, manualității, a stimei de sine și a capacității de a face față problemelor emoționale, Acestea reprezintă totodată instrumente de incluziune si motivare.
Facem picturi murale în comunitate
Am pictat grădinițe. În cadrul proiectului ‘Copii Grozavi, Comunitate Mulțumită’, am colaborat cu cu talentata artistă Alexa Lincu și ZIDART – Street Art Festival și am pictat două grădinițe din comunitate. Prin intermediul a două picturi murale magistral realizate, intitulate ‘Cultivare’ și ‘Călătorie spre Cunoaștere’, proiectul a transformat fațadele grădinițelor în veritabile opere de artă. Aceste lucrări nu doar că aduc bucurie și frumusețe în comunitate, dar încurajează și explorarea, creativitatea și pasiunea pentru învățare în rândul celor mici.
Facilităm medierea între copii, părinți și școli.
Activitățile noastre artistice și de terapie creează contexte de întâlnire, dialog și înțelegere, ajutând la crearea de punți, întărirea relațiilor, rezolvarea conflictelor și schimbarea percepțiilor. Proiecte precum “Școala prietenoasă” promovează spații educaționale unde fiecare copil se simte acceptat și în siguranță.
Prin aceste eforturi, arta devine un instrument puternic de schimbare socială, ajutând la construirea unor comunități mai unite și mai conștiente de nevoile celor vulnerabili.