CE FACEM

Reducem delincvența juvenilă

În România, trei din zece copii (28,2%, EUROSTAT, 2021) sunt afectați de privațiuni materiale și sociale severe.

Copiii și tinerii lipsiți de îngrijire și sprijin parental sunt printre cele mai vulnerabile grupuri din România, conform cercetărilor și planificărilor strategice.

Începând din 2009, în România, tinerii au avut a doua cea mai ridicată rată a sărăciei, fiind principalul grup afectat de criza economică. În 2012, tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani înregistrau o rată extrem de ridicată a sărăciei și excluziunii sociale (35,5%), foarte apropiată de riscul ridicat de sărăcie experimentat de copii.  Printre vulnerabilitățile asociate cu sărăcia tinerilor se află și bullying-ul (în special în școli) și riscurile în creștere legate de dependența de droguri în rândul copiilor și tinerilor. Reducerea delincvenței juvenile este o prioritate pentru noi, realizată prin îngrijire, educație, mediere și susținere constantă, până la atingerea autonomiei financiare a copiilor beneficiari. 

Campaniile noastre concentrate pe reducerea delincvenței juvenile evidențiază impactul negativ al violenței asupra copiilor, promovează un mediu familial și școlar mai sigur și suportiv.
Prin inițiative ca
“Normalitatea nu lasă vânătăi”, subliniem necesitatea unui mediu fără abuzuri.


Prin aceste inițiative integrate, creăm un mediu în care tinerii vulnerabili pot crește, se pot dezvolta și pot deveni membri responsabili și activi ai societății: