CE FACEM
Promovăm sănătatea mintală și dezvoltarea abilităților sociale
„Sănătatea mintală este crucială pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor și adolescenților. Bazele sănătății mintale sunt puse în copilăria timpurie, iar această investiție în sănătatea copiilor și a familiilor aduce beneficii întregii societăți.” – UNICEF
În 2022, România avea cea mai ridicată rată a copiilor expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială din Uniunea Europeană (41,5%), aproape dublu față de media UE (23,8%).
Promovăm sănătatea mintală și dezvoltarea abilităților sociale pentru copii și tineri, oferindu-le suportul și resursele necesare pentru integrarea armonioasă în societate și pentru construirea unui viitor stabil și împlinit.
Este imperios necesar ca un copil aflat într-o situație vulnerabilă să primească suport pentru sănătatea mintală, pentru că acest aspect influențează în mod semnificativ dezvoltarea sa generală și adaptarea la mediu.
Copiii pot învăța să gestioneze stresul, să-și exprime emoțiile și să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor. Aceste competențe nu numai că îi ajută să facă față dificultăților prezente, dar îi pregătesc și pentru situațiile viitoare, crescându-le rezistența emoțională și îmbunătățindu-le calitatea vieții.
Prin diverse activități și programe adaptate vârstei și nevoilor lor, îi încurajăm pe copiii din centrele noastre să-și exprime emoțiile, să învețe să colaboreze și să-și gestioneze adecvat comportamentul în diferite situații, pregătindu-i astfel pentru a deveni adulți echilibrați și implicați în comunitatea lor.
Iată cum facem acest lucru:
În cadrul Proiectului “Grădina mea”, educația prin grădinărit oferă copiilor oportunitatea să învețe despre respectul față de natură, să dezvolte abilități de viață independentă și să înțeleagă noțiuni economice și financiare. De asemenea, această experiență le oferă șansa să exploreze domeniul grădinăritului ca posibilă opțiune în viitorul lor profesional.
Tabăra Lărguța oferă o serie de activități menite să dezvolte echilibrul fizic și psihic al participanților. Prin intermediul muncii fizice, al meditației, al momentelor de reflecție, precum și prin împărtășire și feedback, tabăra este un context în care tinerii își dezvoltă abilitățile pentru gestionarea stresului și a emoțiilor, întărindu-și sănătatea mintală.
Comunicare multiculturală
Alfabetizare
STEM
Competențe digitale
Competențe sociale
Competențe cetatenesti
Competențe antreprenoriale
Competențe artistice
Centre de zi pentru copii: Casa YANA, Casa Heidi, Casa Aurora
Școala de vară
Tabăra YanaTeen
Activități intergeneraționale
Implicare comunitară pentru desegregare
Prevenirea bully-ingului